Němci se definitivně zbláznili, kromě uprchlíků milují i ekoteroristy

Sousední Německo se po válce vypracovalo v zemi se silnou ekonomikou, která se mohla chlubit pořádkem a úctou k zákonům. Teď se ale vše mění. 

Do Německa proudí miliony uprchlíků, a aby toho nebylo málo, tak se Němci zamilovali i do radikálních ekologů. Jak jinak si můžeme vysvětlit to, že minulý víkend stovky „ekoteroristů“ obsadily uhelnou elektrárnu a důl nedaleko českých hranic, způsobili zastavení výroby, provalili ploty, zničili část zařízení, a státní zastupitelství v Cottbusu hned přispěchalo s prohlášením, že za tuto „sabotáž“ nebude nikdo trestně stíhán. K lepšímu pochopení doporučuji přečíst tento zajímavý komentář http://iuhli.cz/s-ekoterorismem-nemecko-nebojuje/

Policie sice přímo na místě zatkla 120 nejagresivnějších jedinců, ale jakýkoli trest je zjevně mine. Ptám se, kde to jsme a proč zákony neplatí pro všechny stejně? Pokud na německé silnici překročíte povolenou rychlost a chytí vás u toho, dostanete pořádně mastnou pokutu. Když se ale obléknete do zeleného, rozbijete plot u elektrárny nebo dolu a zablokujete rypadlo, tak si místo pokuty nebo vězení vysloužíte mediální slávu.

Na tuhle politiku Německo brzy šeredně doplatí, protože dříve či později obyčejní, slušní Němci pochopí, že zatímco oni celý život tvrdě pracují a dodržují zákony, aby se v jejich zemi dobře žilo, jiní si mohou dělat, co chtějí.

Nikomu přitom neupírám právo na názor a třeba i demonstraci za ochranu životního prostředí. Jenže právě standardní demokracie je prostředí, které je pro tyto projevy naprosto nejvhodnější. Pokud se ale budou nad porušováním demokraticky nastavených pravidel zavírat oči, může se zhroutit celý systém. Poté jsou dvě možnosti, buď zavládne anarchie, nebo naopak totalita. Historie už ukázala, že ani jedna z variant nepřináší nic dobrého.

Autor: Martin Rauš | středa 18.5.2016 9:39 | karma článku: 39,18 | přečteno: 1821x
  • Počet článků 17
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 735x
Coby kojeneček jsem byl vytržen rodiči z Brna a odvezen do Prahy, ve které jsem již zůstal.

Seznam rubrik