Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

J59a44n 66V49e23s64e75l87ý

8. 12. 2015 13:25

1) Čína s USA už nezávisle na Pařížské konferenci podepsali mezistátní dohodu o snižování emisí CO2 a o vzájemné spolupráci na toto téma.

2) Způsobů snižování emisí CO2 je moc, proto si státy EU dohodly snižování emisí, ne zákaz uhlí.

3) Už dávno neplatí "Ein Volk, ein Reich, ein Führer." Stavba oné zmíněné elektrárny bylo rozhodnutí firmy Vattenfall okolo roku 2005 na základě jejich odhadu vývoje na poli energetiky. Byli přesvědčení že větrných elektráren bude jen poskrovnu, fotovoltaika bude jen okrajovou záležitostí, spotřeba poroste a supeúčinná uhelná elektrárna, která nahradí nějaké starší, neúčinné, je taky způsob jak snižovat emise CO2. Co z toho je pravdou po 10 letech? Akorát to poslední.

Nedávno byla k prodeji stejně velká, čerstvě dostavěná uhelná elektrárna Hamm. RWE (a další podílníci) ji nabízeli za 20 Euro, nikdo ji nechtěl. Doba zaručeného zisku je pryč, za chybná rozhodnutí se bude draze platit.

4) Jak větrné elektrárny na vlastní vítr z větrných polských plání ohrozí energetickou soběstačnost Polska?

5) Jak vlastní OZE ohrožují energetickou bezpečnost Německa? Vždyť nahrazují (dovozové) černé uhlí, (dovozový) zemní plyn a (dovozový) uran. Jediný zdroj, který se zatím drží je místní hnědé uhlí.

6) Co je nevyzpytatelného na OZE? Cena instalací bude jen nižší, ví se přesně kdy a jak moc budou vyrábět (podle počasí) a výrobní prostředky (vtrule, panely, biodigestory, kogenerační jednotky) jsou mezinárodně volně obchodovatelné komodity.

0 0
možnosti
  • Počet článků 17
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 735x
Coby kojeneček jsem byl vytržen rodiči z Brna a odvezen do Prahy, ve které jsem již zůstal.

Seznam rubrik