Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MT

...a teď se pojďme zamyslet co by se stalo, kdyby Měsíc byl ze sýra a přistály na něm myšonauti...

3 0
možnosti
MJ

Odstavení Temelína, nebo v Dukovan se celkem pravidelně děje a vadí to maximálně akcionářům ČEZu.

2 0
možnosti
Foto

Jedinej, kdo tady šíří paniku, jste vy. Nejprve si zjistěte něco z technických dat jaderné elektrárny, abyste pochopil, jaké hlouposti jste dnes sepsal. Samozřejmě, že k požáru může dojít i v jaderné elektrárně, i t a je "jen" technickým zařízením, na druhou stranu jsou v takovém zařízení mnohem přísnější bezpečnostní opatření, než si vůbec ve své panikou stižené hlavě umíte představit. Ono, když už jsme u toho, hořet může začít, pro vás s fatálními následky, třeba u vás na záchodě, v koupelně, v kuchyni, na operačním stole, na kterém můžete zrovna vy ležet... Co uděláte? Budete brojit proti zrušení záchodů, koupelen, kuchyní a operačních sálů...?

8 0
možnosti

Já myslím, že autor nechce brojit za zrušení elektráren, spíš chce přispět k celospolečenské debatě o bezpečnosti elektráren. A to je příspěvek jistě relevantní, i když (dnes) v podstatě zbytečný, protože úroveň bezpečnosti Temelína se v posledních letech výrazně zvýšila a lze předpokládat, že nově stavěné elektrárny by dosáhly minimálně stejné bezpečnostní úrovně.

0 0
možnosti
Foto

Proč si myslíte, že :

"V každém případě by ale šlo o naprosto nesrovnatelně větší ohrožení." ?

5 0
možnosti
Foto

V Temelíně nejsou žádné dopravníky na uhlí, natož pak uhelný prach, který se může vzníti díky pouhému jiskření kol těchto dopravníků (ačkoliv jsou kropeny).

Čili plácáte nesmysly.

9 0
možnosti
TG

Jo, předběhla jste mě. Autor by mohl napsat, co by podle něj mělo v JE chytnout.

2 0
možnosti
KD

K84a82r58e80l 51D71e18n57k

31. 8. 2016 13:26

Srovnávat požár dopravníku uhlí v uhelné elektrárně staré téměř 40 let s bezpečnostními riziky v Temelíně je jako varovat před leteckou dopravou, protože se někdo kvůli prasklé pneumatice vyboural v autě...

7 0
možnosti
Foto

D96a80v14i33d 13B30e56n24e51š

31. 8. 2016 18:42

No jasně ona je ta jaderka úplně v pohodě než se zjistí, že tam nějaký lempl zprasil na něčem sváry...nikdo nemůže vědět na čem ještě se někdo tímhle prasáckým způsobem podepsal a co "nezničitelně bezpečného" nám může kvůli tomu bouchnout před očima. Lidi jsou jen lidi a když bouchne uhlí nestane v podstatě nic, trocha kouře, nějaký ten milion v háji ale žádné trvalé následky! Máme uhlí, tak ho používejme...

2 2
možnosti
  • Počet článků 17
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 735x
Coby kojeneček jsem byl vytržen rodiči z Brna a odvezen do Prahy, ve které jsem již zůstal.

Seznam rubrik